Eva Snoijink 2019

Eva Snoijink 2019

Naast Mevrouw Fluitekruidje word ik ook wel Eva
Snoijink genoemd. Sinds 2004 ben ik gespecialiseerd in kinderportret en heb ik mijn eigen fotografiestudio. Mijn stijl van fotografie is spontaan en echt. Mijn grootste kracht ligt in het creëren van een ontspannen sfeer waarbij ieder kind (en ouder) tot zijn recht komt.

Al vanaf heel jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in fotografie. Toen ik negen jaar was moest mijn oudere zus al in de make-up om vervolgens model te staan voor mijn artistiek bedoelde zwart/wit foto’s. Ik raakte geïntrigeerd door het vastleggen van momenten en alles wat daarbij kwam kijken.
 Toen ik zestien jaar was zei een leraar op school - tevens een gepassioneerd fotograaf - dat ik talent had voor fotografie en raadde me aan een cursus ‘doka’ (donkere kamer) te doen, welk advies ik graag opvolgde. Zelf negatieven ontwikkelen en foto’s afdrukken in het schuurtje van mijn ouderlijk huis was magisch. 
 
Na mijn VWO startte ik in 1994 mijn opleiding fotografie aan de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten in Den Haag, kort na mijn eindexamen werd ik moeder en in 2004 ben ik me gaan specialiseren in kinderportretten en ‘Mevrouw Fluitekruidje Fotografeert’ was geboren.

Vijftien jaar ben ik inmiddels met veel plezier en passie ‘Mevrouw Fluitekruidje’. Mijn specialiteit is het fotograferen van kinderen, sinds twee jaar maak ik nu ook zakelijke portretten, omdat ik merk dat er behoefte is aan een mooi en professioneel portret en omdat ik het een uitdaging vind om ook bij volwassenen hun mooie natuurlijke kant vast te leggen. Natuurlijk zijn de ouders, opa, oma en de hond ook van harte welkom voor treffende familieportretten.
 
Zelf ben ik moeder van Julius (20) en Elvis (17),
Vanaf februari 2019 woon en werk ik vanuit mijn nieuwe woning en studio in Balkbrug ( Overijssel, in de buurt van Zwolle) alwaar ik alle ruimte en rust heb om foto’s te maken. Ik ben dol op mijn twee Australian Labradoodles Yune en Charlie zie ook www.evesdoodles.nl. De feedback die ik vaak krijg van mijn klanten is ‘wat doe je dit ontzettend leuk’ of ‘wat is dit fijn om mee te maken’. Voor mij is iedere sessie dan ook een die al mijn aandacht krijgt zowel voor, tijdens en na de fotosessie!
  

Eva Snoijink